Ce sunt cartușele contrafăcute?


Ca în orice domeniu în care calitatea contează, cernelurile și tonerele devin obiectul contrafacerilor. Aceste cartușe falsificate sunt făcute să arate precum originalele și apoi vândute legal sub numele companiei - păcălind pe unii clienți.

Asigurați-vă că aveți un cartuș original

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că veţi beneficia de produse originale Brother, de calitate, este să le achiziţionaţi de la unul dintre partenerii autorizaţi Brother. În cazul în care vă faceţi griji cu privire la faptul că ar putea fi contrafăcut cartuşul dumneavoastră Brother, verificaţi mai întâi dacă pe cartuş şi pe ambalaj există eticheta holografică de securitate - sau luaţi legătura cu noi. Suntem aici pentru a vă ajuta.

 

Unde sunt vândute cartușele contrafătute?

Cartuşele contrafăcute sunt vândute cel mai frecvent pe internet. Cel mai adesea, aceste site-uri vor apărea la căutările de cerneală de imprimante şi toner, făcând reclamă la produse Brother ieftine sau cu preţ redus. Se pot folosi chiar şi de numele mărcii Brother în adresa de web. De asemenea, veţi putea găsi contrafaceri şi pe site-urile de licitaţii online sau pe cele de anunţuri de mica publicitate.

 

Ce probleme pot genera consumabilele contrafăcute?

După cum probabil ştiţi, calitatea cernelii şi a tonerului contrafăcut este foarte slabă. De fapt, din cauza faptului că adesea, aceste cartuşe prezintă scurgeri, ele pot cauza daune ireparabile aparatului dumneavoastră. Cartușele contrafăcute pot dăuna și mediului înconjurător. Producţia este un proces complicat, care implică substanţe care pot fi dăunătoare dacă nu sunt manipulate cu grijă. În timp ce Brother protejează planeta prin angajamentul nostru față de Brother Earth și prin respectarea standardelor precum Blue Angel, falsificatorii sunt lipsiţi de scrupule şi acţionează în afara legii.

Asigurați-vă că produsul dvs. este original  urmând acești pași simpli

Verificați eticheta de securitate de pe pachetul cartușului de toner, cerneală sau unității de cilindru, așa cum este explicat în filmul de mai sus. Apoi mergeți la www.brother.com/id și verificați dacă holograma se potrivește cu cea afișată. Puteți să introduceți ID-ul de pe carton pentru o confirmare suplimentară a autenticității consumabilului.

 

Sau folosiți smartphone-ul

1. Descărcați a aplicație de citit coduri data matrix (doar un cititor de coduri QR poate să nu meargă)

2. Deschideți aplicația, scanați codul Data Matrix și intrați în pagina de verificare

3. ID-ul va fi verificat automat și veți vedea o bifă verde dacă produsul este original

4. Pentru o verificare suplimentară, verificați dacă holograma se potrivește cu cea afișată în pagina de verificare

5. Dacă citirea codului nu funcționează, vă rugăm să introduceți manual informația pe www.brother.com/id