Brother lansează în premieră mondială trei echipamente ce permit o imprimare bicoloră a etichetelor

- Seria a primit distincţia Innovation of the Year, oferită de European Office Products Awards (EOPA); cele trei echipamante permit tipărirea în roşu şi negru;
- Lungimea maximă a unei etichete este de 1m, prin folosirea unei role de etichete continue;
- Cutter automat tip ghilotină, pentru tăierea etichetelor rapidă şi sigură;

- Modelele QL-810W şi QL-820NWB pot dispune opţional de o bază specială ce integrează baterii reîncărcabile Li-ion. Aceste imprimante pot fi folosite pentru spaţiile de dimensiuni mari, precum depozite, supermarketuri sau birouri.


12 Aprilie 2017 - Brother, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologii de imprimare şi comunicare din lume, anunţă disponibilitatea pe piaţa locală a trei imprimante dedicate etichetelor, QL-800, QL-810W şi QL-820NWB. Adresate segmentului SOHO, noile modele reprezintă o premieră mondială, permițând tipărirea etichetelor în negru şi roşu. Datorită acestei caracteristici, noile imprimante Brother au câştigat premiul Innovation of the Year în cadrul concursului European Office Products Awards (EOPA). Ediţia de anul acesta a EOPA a avut loc la începutul lunii martie 2017, produsele participante fiind departajate prin analizarea performanţei, a gradului de inovaţie şi a eficienţei.

De la culoare la nonculoare

Procesul de imprimare în roşu şi negru se dovedeşte util într-o gamă largă de scenarii, putând fi astfel realizate etichete specifice birourilor, magazinelor retail, oficiilor poștale şi companiilor de curierat ş.a.m.d. Tehnologia de imprimare folosită de aceste trei echipamente este direct thermal. Aceasta presupune ca elementele capului de tipărire să fie în contact direct cu hârtia. Unul dintre avantajele folosirii acestei tehnologii constă în eliminarea panglicii de transfer termic. S-a renunţat astfel la folosirea unui produs ce reduce eficienţa de tipărire și nu este reciclabil. De asemenea, spre deosebire de imprimantele cu panglică, cele trei modele Brother nu necesită recalibrări frecvente pentru menţinerea unui nivel superior al calităţii.

Cele trei imprimante Brother folosesc pentru tipărire o hârtie specială, care, împreună cu hardware-ul şi software-ul echipamentelor permite obţinerea de negru şi roşu (rola DK-22251), fără a mai fi necesare cerneluri sau tonere suplimentare.

Prin această nouă lansare Brother reuşeşte să seteze noi culmi tehnologice, revoluţionând încă o dată modul în care utilizatorii interacţionează cu tehnologia. Abilitatea de a tipări în negru şi roşu este un punct de diferenţiere, noile modele oferind utilizatorilor posibilitatea de a evidenţia anumite aspecte şi caracteristici”, a declarat Monica Otlăcan, National Sales Manager Brother România.

De la specificaţii la beneficii


Etichetele în roşu şi negru pot fi folosite pentru a pune în evidenţă anumite informaţii sau caracteristici. Astfel, imprimantele Brother pot fi folosite cu succes pentru a tipări etichete dedicate:
• Birourilor: fişiere importante pot fi evidenţiate uşor şi rapid; pot fi create notificări temporare, rapid şi simplu, precum şi uşor vizibile de la distanţă;
• Ambalajelor alimentare – folosirea negrului şi roşului permite tipărirea de etichete care semnalează prezenţa alergenilor în anumite produse alimentare. De asemenea, imprimantele Brother pot fi folosite pentru a face mai vizibile termenele de valabilitate ale produselor, acestea fiind de multe ori tipărite direct pe ambalaj, folosind formate de text prea mici;
• Controlului de acces – Tipărirea în roşu şi negru face ca textul de pe ecusoanele de vizitare să poată fi lizibile de la distanţe mai mari.
• Spaţiilor de depozitare – Cu ajutorul imprimantelor Brother etichetele cu specificaţii precum “Obiect Fragil” vor deveni mai vizibile;
• Fabricilor şi birourilor – Pot fi tipărite etichete pentru a evidenţia posibile pericole;
• Magazinelor retail – pot fi tipărite oferte şi promoţii într-un mod mai vizibil, fapt ce poate conduce la creşterea vânzărilor.

Conectare şi performanţe


Toate cele trei echipamentele pot fi conectate la un PC prin intermediul portului USB 2.0. Odată realizată conexiunea la un calculator, utilizatorii vor putea folosi pentru crearea de etichete aplicația utilitară P-touch Editor. Software-ul oferă o serie largă de opţiuni de design, diferite funcţionalităţi şi suportă importul de fişiere tip BMP, JPG / JPEG, GIF şi TIF/TIFF.

Modelele QL-810W şi QL-820NWB integrează, de asemenea, un modul wireless, ce le permite realizarea unei conectări rapide şi simple cu orice echipament mobil bazat pe iOS sau Android. Aplicaţia mobilă se numeşte Brother iPrint&Label, fiind oferită gratuit.

Modelul de vârf, QL-820NWB, dispune de asemenea de un ecran LCD de 320x120 pixeli şi integrează şi un modul Bluetooth.

Despre Brother
Brother este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologii de imprimare şi comunicare. Fondată în anul 1908 în Japonia, compania a intrat pe piața din Europa în anul 1958, prin deschiderea subsidiarei Brother Europe International. În prezent, desfășoară operațiuni în 40 de state, iar produsele sale sunt comercializate în peste 100 de țări. La nivel mondial, Brother are peste 35.000 de angajați. Brother Europe are în prezent reprezentanțe de vânzări în 19 state europene, sediul central al companiei fiind în Manchester, Marea Britanie. În România, compania este prezentă din 2004 cu un birou de reprezentanță locală.
Brother produce și comercializează imprimante, multifuncționale, faxuri, soluții de etichetare, soluții de imprimare mobilă, scanere.
Pe segmentul de piaţă al echipamentelor multifuncţionale laser monocrom, Brother este lider de piaţă tradiţional în Europa. Produsele Brother se bazează exclusiv pe tehnologii proprietare. Brother deţine o serie de certificări internaţionale de renume, precum: “der Blauer Engel” şi “Ecomark”.

QL-800 premiu EOPA