1. Acasă Brother
  2. Program de reciclare

Reciclare cu Brother

Lucrăm împreună a construi un mediu mai bun.

Brother printer with paper exiting the machine

Reciclarea imprimantei

Încurajăm clienții noștri să recicleze toate imprimantele și bateriile uzate la o unitate locală de reciclare.

Reciclați cu Brother

 

 

 

Reciclarea la Brother este ușoară și gratuită

 

Urmăriți videoclipul nostru pentru a afla mai multe despre cum să reciclați cu Brother sau pur și simplu urmați linkurile de mai sus și aflați despre eticheta de returnare. 

Vă mulțumim că ne ajutatați să sprijinim planeta. 

Nivel scăzut al consumabilelor?

Întrebări frecvente

‌Puteți observa că pe prospectul nostru (conținut în cutia de toner) sau pe eticheta de poștă gratuită care poate fi descărcată, vă oferim un formular de declarație vamală. Acest lucru este valabil numai pentru Marea Britanie, Elveția și Norvegia. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați la recycle@brother.eu
Din păcate, nu acceptăm cartușe uzate care nu sunt cartușe Brother originale. Vă recomandăm să returnați aceste cartușe producătorului original. Datorită compoziției necunoscute a cartușelor de la terți, putem refabrica numai consumabile originale Brother.
Avem propriile noastre scheme de reciclare dedicate pentru reciclarea și refabricarea cartușelor Brother goale. Returnarea acestora la Brother înseamnă că ne putem asigura că toate cartușele goale sunt tratate în mod responsabil și putem garanta că nimic nu ajunge la groapa de gunoi.
În funcție de tipul de produs de etichetare pe care îl aveți, puteți alege serviciul cel mai convenabil pentru dvs. de pe pagina noastră de reciclare. 
Unele produse le puteți recicla acasă, iar pentru altele, oferim soluții de returnare gratuită, astfel încât să ne asigurăm că aceste consumabile sunt tratate în mod responsabil și să garantăm că nimic nu ajunge la groapa de gunoi. Consultați r Reciclarea benzilor de etichetă TZe și Reciclare role de etichetă DK pentru mai multe informații. 
Puteți utiliza aceeași etichetă de returnare gratuită ca și pentru cartușele de toner, pe care o puteți descărca de pe site-ul nostru. Doar atașați eticheta la cutie (utilizați cutia și ambalajul în care a venit cilindrul dvs.) și predați-o la oficiul poștal.
Echipamentele Brother sunt colectate și reciclate în conformitate cu legislația europeană, Directiva privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). ‌Există o serie de moduri prin care puteți recicla vechea imprimantă, de la centrele locale de reciclare, returnând-o la comerciantul de la care ai cumpărat-o și chiar prin scheme de colectare pentru reciclare casnică. Accesați https://www.brother.ro/recycling/printer-recycling pentru mai multe informații.
Cartușul dvs. se va întoarce către una dintre unitățile noastre de reciclare acreditate „zero deșeuri la groapa de gunoi” (situată în Țara Galilor de Nord și Slovacia), unde va fi reciclat sau remanufacturat (reutilizarea tuturor pieselor pentru a face produse noi). Tot ceea ce nu poate fi refabricat este reciclat, contribuind la o economie circulară durabilă. Componentele durabile din cartușul returnat sunt recuperate și utilizate într-un cartuș nou pentru a conserva resursele, a reduce impactul asupra mediului și a economisi CO2.
Suntem cel mai longeviv partener comercial al Cool Earth, cu care am început relația în 2009. Ca parte a acestui lucru, sprijinim proiectul lor în pădurea tropicală amazoniană. ‌Vizitați profilul nostru la coolearth.org pentru a vedea cum, în schimbul reciclării cartușelor de cerneală și toner, sponsorizăm protecția pădurii tropicale peruane. Cool Earth oferă protecție non-stop pădurii tropicale din comunitatea Ashaninka pentru a ține la distanță exploatatorii ilegali, permițându-le să recolteze în mod responsabil produse precum nuci, cafea și cacao.
Nu, o notă de transfer al deșeurilor este aplicabilă numai pentru transporturile individuale de peste 20 kg.