1. Acasă Brother
  2. Consumabile | Brother
  3. Conștientizarea Brother împotriva contrafacerii
Cartușe de toner Brother pe o linie de producție, cu un bărbat în fundal

Ce sunt cartușele contrafăcute?

Cartușele contrafăcute sunt cerneluri și tonere care sunt produse și vândute utilizând marca comercială Brother în mod ilegal. Nu numai că încalcă mărcile comerciale și drepturile de proprietate intelectuală ale Brother, dar nu aderă și la verificările stricte privind sănătatea și siguranța, calitatea și conformitatea cu mediul pe care le avem în vigoare la Brother.

Unde se vând cartușele contrafăcute?

Contrafacerile sunt cel mai frecvent vândute online. De multe ori, aceste site-uri vor apărea în căutările pe internet pentru cerneală și toner, publicitate de produse Brother ieftine sau reduse și pot chiar să utilizeze numele mărcii Brother în adresa web.

Cartușele contrafăcute pot apărea, de asemenea, pe site-urile de licitații populare și pe site-urile de listare clasificate.

Cumpărați originale

Imaging Supplies Coalition (ISC) estimează că produsele contrafăcute costă industria peste $3 miliarde de dolari la nivel global, în fiecare an.

Sursa: isc-inc.org 

Pericolele utilizării cernelurii și tonerelor contrafăcute

  • Nusunt fiabile - acestea pot fi nesigure, deoarece nu respectă aceleași standarde înalte sau nu sunt supuse acelorași teste riguroase ca și cartușele originale Brother.
  • Nesigure - contrafacerile au un potențial mai mare de rupere și scurgere, si pot strica imprimanta și elibera particule nocive în atmosferă.
  • Calitate slabă - rezultatul este mai slab din cauza cartușelor care nu au fost proiectate și testate de Brother pentru a produce printuri de cea mai bună calitate.
  • Ilegal - prin achiziționarea de contrafaceri, susțineți criminalitatea organizată ilegală.
  • Este mai probabil să ajungă în depozitele de deșeuri - în general, acestea imprimă mai puțin și nu sunt la fel de durabile, ceea ce înseamnă că pot ajunge în depozitele de deșeuri prematur.

Atunci când calitatea și fiabilitatea contează

Cum își protejează Brother clienții împotriva cartușelor contrafăcute?

La Brother, luăm foarte în serios contrafacerea. Pentru a ne proteja marca și clienții, colaborăm îndeaproape cu partenerii noștri, inclusiv cu Amazon, și ne angajăm să detectăm contrafaceri atât online, cât și offline. Cifrele de mai jos arată acțiunile pe care le-am luat împotriva furnizorilor falși, pentru a ne proteja clienții.

Sursa: Raportul Corsearch privind protecția mărcii pentru Europa, septembrie 2018 - iulie 2023.

Pictograma verde, coș de cumpărături

Listări raportate

Am raportat 296.135 de listări de produse online în 8.621 de vânzători, 38 de piețe și 23 de teritorii pentru încălcarea mărcilor comerciale/drepturilor de autor sau informații înșelătoare, cum ar fi neindicarea compatibilității.

Pictograma verde a paginii web cu o bifă albă într-un cerc verde

Listări eliminate sau corectate

Am rezolvat 223.639 de listări de produse, prin scoaterea lor de pe piață sau corectarea informațiilor înșelătoare afișate pe ele.

Pictograma verde, web glob cu o săgeată peste el

Site-uri raportate

Am raportat 375 de websites pentru fraudă, spam, phishing sau conținut care încalcă drepturile de autor. 117 websites s-au conformat, unele dintre ele s-au închis, în timp ce altele au eliminat conținutul care încalcă drepturile. 

Cum să verificați dacă sunt cartușele originale

Este foarte ușor să verificați cartușele originale Brother.

Pur și simplu căutați holograma Brother care este prezentată pe fiecare cartuș original Brother și asigurați-vă că afișează numere diferite atunci când este rotită dintr-o parte în alta și în sus și în jos.

Dacă aveți îndoieli că produsul dvs. nu este un original Brother, puteți verifica autenticitatea acestuia vizitând pagina noastră de autentificare și tastând numărul unic de identificare de pe cartușul dvs., care se găsește deasupra hologramei.

Verificați dacă sunt cartușele originale

3 cartușe de toner Brother negru și portocaliu, la rând


Mai multe moduri de a identifica contrafacerile

Cartușele contrafăcute pot arăta adesea ca produsele Brother originale prin replicarea detaliată a ambalajului, dar există modalități de a identifica falsurile. 

Pe lângă verificarea hologramei, asigurați-vă că ambalajul are o etichetă de securitate și nu a fost modificat. ‌Atenție la greșelile de ortografie sau la cutiile de proastă calitate care nu se potrivesc cu sigla și culorile Brother și fiți atenți la reducerile mari. Dacă prețul este prea bun pentru a fi adevărat, probabil că așa este. 

Cumpărați întotdeauna produse originale - cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți produsele Brother de care aveți nevoie este să cumpărați de la unul dintre partenerii noștri autorizați Brother sau direct de la noi.

Cumpărați originale

Reciclare cu Brother

Pentru fiecare cartuș original Brother pe care îl cumpărați, oferim o schemă gratuită de reciclare.

Pur și simplu trimiteți cartușele uzate la noi, gratuit și ne vom asigura că le reciclăm sau le remanufacturăm, asigurându-ne că nimic nu ajunge la groapa de gunoi.

O promisiune Brother care nu este garantată atunci când cumpărați cartușe contrafăcute.

Reciclează gratuit

 

Modalități simple de a gestiona tonerul și cerneala Brother

Pachet cu cartuș de cerneală și cutie cu toner pe un birou

Consumabile Brother

Căutați toate consumabilele pentru produsele dvs. Brother. De la cerneluri și tonere originale, la benzi și etichete pentru dispozitivele dvs. de etichetare Brother.

Cautăre consumabile

Mână ținând un telefon mobil cu pictograme pe ecran și o imprimantă și un laptop în fundal

Brother Mobile Connect

Imprimați de oriunde, gestionați consumabilele și operați complet imprimanta utilizând Mobile Connect. Activați notificările pentru a primi reduceri.

Brother Mobile Connect