Consum energetic cu 29% mai scăzut la echipamentele color Brother

Încă din anul 2012 Brother și-a luat angajamentul de a crea produse care au un consum energetic din ce in ce mai mic, în condițiile în care utilizatorii au nevoie de tot mai multă eficiență, viteză de imprimare și scanare, silențiozitate, funcții din ce in ce mai avansate.
Specialist în tehnologiile de imprimare, Brother s-a concentrat pe reducerea consumului săptămânal de energie. Impactul asupra mediului de-a lungul întregului ciclu de viață a produselor, de la fabricație și până la reciclare, a fost și el considerabil îmbunătățit în ultimii 6 ani.
Brother a reușit acest lucru prin aderarea în 2012 ca membru semnatar al convenției EuroVAPrint, organizație non-profit care supraveghează implementarea și monitorizarea acestor angajamente.
Statutul de membru se concentrează pe cerințele Planului de Acțiune privind Eficiența Energetică, Etapelor de Parcurs privind Eficiența Resurselor și pe cerințele Directivei UE privind Produsele Similare.
Rezultatul angajamentului față de mediu, asumat de Brother încă din anul 2012, este o scădere a consumului săptămânal de energie de 29% la echipamentele color și de 10% la cele alb-negru, și asta în timp ce funcțiile echipamentelor au fost permanent îmbunătățite.
Un excelent exemplu este cea mai nouă gamă LED color Brother, care deși atinge viteza de imprimare de 24ppm la modelul de vârf, la un nivel de zgomot de 47dB, cu multiple posibilități de conectare, specificații avansate ale memoriei și procesorului, are consum de 1,3 kWh / săptămână, fiind certificată Blue Angel și Nordic Swan.

 
Birou Brother