Protejarea mediului

Vă prezentăm 10 moduri de a proteja mediul:
1) Reciclați cartușele de toner Brother
Trimiteți-ne gratuit cartușele Brother consumate și de restul ne ocupăm noi. Făcând asta ne susțineți și în efortul depus alături de organizația pentru conservarea mediului, Cool Earth.
https://www.coolearth.org/partners/brother-international/

2) Imprimați duplex
O simplă modificare a setărilor de imprimare poate reduce la jumătate consumul de hârtie cu un singur clic. Modificați setările imprimantei din Control Panel și salvați pe modul duplex.

3) Imprimați doar paginile de care chiar aveți nevoie
E evident că asta ne dorim toți, dar uneori printăm și documente de 12 pagini din care defapt ne trebuie doar 3-4 pagini.

4) Nu lăsați computerul și electrocasnicele în stand-by
Potrivit asociației pentru economisirea energiei din Marea Britanie, până la 16% din consumul intern de energie este cauzat de aparatele lăsate în modul stand-by.
https://www.energysavingtrust.org.uk/home-energy-efficiency/energy-saving-quick-wins

5) Cumpărați de la companii care respectă mediul
Dacă mai mulți clienti vor sprijini modalități mai ecologice de a face afaceri, mai multe companii le vor adopta.

6) Reciclați imprimanta dacă e veche sau stricată
Imprimantele vechi nu au ce cauta în debara sau magazie! Este ușor să găsiți cel mai apropiat centru de reciclare online. 
https://www.ecotic.ro/

7) Folosiți echipamente noi care sunt mai eficiente energetic
Când cumpărați o nouă imprimantă, căutați ratingul energetic și acreditările de mediu. Aceste informații sunt disponibile pe site-urile producătorilor, în paginile de produs.

8) Imprimați mai degrabă în tonuri de gri decât alb-negru
Atunci cand doriti să imprimați un document alb-negru, mai întâi accesați setările și faceți clic pe opțiunea "Grayscale". Acesta poate contribui la reducerea cantității de cerneală pe care o utilizați.

9) Revizuiți-vă setările de calitate a imprimării 
Ajustați setările de calitate a imprimării atunci când tipăriți documentele draft sau de lucru. Reducerea rezoluției vă va economisi cerneală și timp.

10) Folosiți consumabile originale
Utilizarea cartușelor de cerneală și a cartușelor de toner originale minimizează consumul de energie. Imprimantele Brother sunt concepute împreună cu consumabilele originale pe care le vor utiliza, sunt create pentru a da rezultate optime împreună, astfel sunt reduse deșeurile și impactul pe care îl aveți asupra mediului. Pentru a afla mai multe despre inițiativele Brother de reciclare și despre cum puteți recicla cartușele de imprimare cu noi, vizitați pagina Brother Earth.

 
Pictogramă Earth Brother