1. Acasă Brother
  2. Despre Brother
  3. Mediu și sustenabilitate
  4. Cool Earth
  5. Inițiative cu organizația Cool Earth
Personalul RWSSP, în timpul unei vizite de cercetare în satele din Milne Bay, asistând proiecte derulate de Cool Earth pe care Brother le-a susținut.

Trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja planeta, cât încă mai putem

Siguranța planetei noastre este amenințată în fiecare zi de schimbările climatice, iar la Brother credem că protejarea ultimelor păduri tropicale rămase este vitală pentru oprirea și inversarea unora dintre daunele care au fost făcute. Acesta este motivul pentru care suntem parteneri cu organizația Cool Earth și suntem mândri să fim partenerul lor comercial de cea mai lungă durată. 

Pădurile tropicale absorb dioxidul de carbon, ajutând la prevenirea creșterii temperaturilor pe Pământ, deci protejarea lor și a comunităților care trăiesc în ele este vitală pentru noi toți. Trebuie să ne asigurăm că toate comunitățile care locuiesc în aceste ecosisteme vitale au cunoștințele, sprijinul și echipamentele necesare pentru a proteja, prospera și, în cele din urmă, pentru a salva pădurile tropicale pe care le mai avem.

Este esențial să susținem această acțiune climatică. De când a început parteneriatul nostru cu organizația Cool Earth, Brother a ajutat la protejarea a peste 70,000 de hectare de pădure tropicală: Aproximativ 27 milioane de copaci cu capacitatea de a stoca peste 37 milioane de tone de carbon. Acest lucru protejează o uriașă biodiversitate și menține rezervoarele de carbon ale lumii intacte.


Pădurile noastre tropicale trebuie să aibă posibilitatea de a prospera dacă dorim să aibă un rol major în absorbția CO2 și în menținerea sănătății planetei noastre.

Susțineți Cool Earth și inițiativele lor prin reciclarea consumabilelor dvs. utilizate

Inițitive Cool Earth recente pe care clienții Brother le-au sprijinit 

Urmările incendiilor de pădure din comunitatea Potsoteni, Peru.

Prevenirea incendiilor în regiunea Amazon

Printr-un nou parteneriat cu Central Asháninka del Río Ene (CARE), Cool Earth oferă sprijin pentru lobby-ul guvernelor locale pentru a asigura finanțarea vitală pentru inițiativele de prevenire a incendiilor. Acesta acoperă patru programe cheie: prevenire (legală, fizică); pregătire și control; diseminarea informațiilor; și promovare și finanțare.

Scopul pe termen lung este de a oferi oamenilor instruirea de care au nevoie pentru a identifica și monitoriza schimbarea condițiilor forestiere, în scopul de a combate incendiile înainte de a începe.

Asháninka are o lungă istorie de utilizare a arderii controlate pentru a combate incendiile. Adaptarea la schimbările climatice prin reimaginarea practicilor tradiționale de gestionare a terenurilor din Asháninka va crea noi modalități de conservare a pădurii tropicale. Acest lucru protejează locuințe, mijloacele de trai și sănătatea planetei noastre.

 

O vedere aeriană a marginilor unui sat Asháninka de la marginea Rio Ene, Peru.
Mariá recoltează păstăi de cacao, ingredientele brute pentru ciocolată în Papua Noua Guinee.
O stație de spălare a mâinilor la finanțarea căreia au ajutat clienții Brother care acum ajută în mod activ la reducerea bolilor în Papua Noua Guinee

Cum protejează mâinile curate pădurea tropicală din Noua Guinee

S-ar putea să nu credeți că spălarea regulată a mâinilor ajută la combaterea despăduririlor, dar într-adevăr o face.

În Papua Noua Guinee, Brother sprijină Cool Earth pentru a oferi 24 de stații de spălare a mâinilor comunităților tropicale. Dar cum salvează copacii? Spălarea mâinilor este primul pas într-un efect de domino al acțiunilor pozitive care asigură sănătatea pădurii și a comunităților sale. Susține o cultură a sănătății și a igienei. 

Mâinile curate înseamnă mai puțină boală. Mai puține boli asigură faptul că există mai mulți oameni rezistenți care trăiesc în pădurile tropicale pentru a le proteja. Mai mulți oameni sănătoși înseamnă mai puține călătorii în centre medicale scumpe. Mai puține cheltuieli pentru tratamentul medical înseamnă o mai mare securitate financiară. Iar acest lucru înseamnă o mai mică presiune economică de a tăia și de a vinde lemn tropical.

Construite de localnici în școli, piețe și centre de sănătate, stațiile de spălare a mâinilor au îmbunătățit considerabil viața pentru peste 2,500 de persoane. În plus, au fost asigurate și cursuri de salubritate suplimentare pentru 33 de voluntari din opt sate.

 

 

Aflați ce altceva puteți face pentru a ajuta și sprijini Cool Earth astăzi