1. Acasă Brother
  2. Despre Brother
  3. Mediu și sustenabilitate
  4. Specialiști în reciclarea tonerelor

Sustenabilitatea contează pentru noi:

Înțelegem că durabilitatea contează, motiv pentru care minimizarea impactului nostru asupra planetei a fost întotdeauna o parte fundamentală a ceea ce facem și de aceea avem o echipă globală care, cu ajutorul dvs., face acest lucru să se întâmple. De la dezvoltarea de produse durabile, până la refabricarea sau reciclarea etică a 100% din cartușele Brother pe care ni le trimiteți înapoi, „echipa noastră verde” ne-a ajutat pe toți să fim mai sustenabili de aproape două decenii. 

Dar vrem să avem un impact și mai mare și cu tine alături de noi, putem. Promisiunea noastră pentru tine este simplă. Trimiteți-ne înapoi cartușele uzate și ne vom asigura că 100% dintre acestea sunt reciclate sau refabricate la cea mai înaltă calitate. În acest fel, împreună, putem continua să ne străduim pentru un viitor mai durabil, neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. 

Vă mulțumim că sunteți de partea noastră! 

Povestea noastră de reciclare de până acum:

Îmbunătățiți modul de partajare și arhivare a documentelor

Imagine de reciclare cu trei săgeți cu 40.000.000 scrise dedesubt în violet

Cartușe refabricate sau reciclate

În medie, refabricăm sau reciclăm 3 milioane de cartușe de toner în fiecare an - suficient pentru a umple 4 piscine de dimensiuni olimpice.

Imagine violet cu cuvintele CO2 într-un cerc cu săgeți care indică un copac

Procese fără carbon

Prin remanufacturarea a 86% din cartușele noastre economisim aproximativ 5.300 de tone de CO2 în fiecare an - echivalent cu scoaterea de pe șosea a 1.150 de mașini.

0% scris cu alb pe un coș de gunoi violet

Zero deșeuri la groapa de gunoi

Instalațiile noastre europene de reciclare au fost acreditate cu zero deșeuri la depozitul de deșeuri din 2013 - împiedicând 1.500 de tone de material să ajungă la depozitul de deșeuri în fiecare an.

Reciclați tonerele gratuit

Istoricul nostru de remanufactură:

18 de ani de refabricare

Colectăm cartușe de toner uzate de aproape 20 de ani, oferindu una dintre cele mai vechi scheme de recondiționare din Europa și am crescut constant în fiecare an de când am început.

De la deschiderea primei noastre unități dedicate de refabricare în 2008 până la unitățile noastre europene de refabricare acreditate în 2021, este o călătorie de care suntem incredibil de mândri.

Iată istoria noastră de recondiționare de până acum!

Procesul nostru de remanufactură:

Buclă pe un fundal violet cu textul 14% reciclat, zero deșeuri, 86% reutilizat și 100% performanță cu un cartuş de toner Brother

Închiderea buclei

Brother operează de câțiva ani o economie circulară pentru colectarea tonerului. Procesul nostru "în buclă închisă" înseamnă că strângem toate cartușele de toner și le refacem sau reciclăm pentru a face altele noi, fără ca nimic să fie aruncat la groapa de gunoi.

Cartușele noastre trec printr-un proces complet circular, iar materialele plastice nu conțin aditivi periculoși, ceea ce înseamnă că le putem reface din nou și din nou.

Această abordare ne permite să refacem sau să reciclăm 100% din toate cartușele de toner Brother returnate.

Procesul nostru de refabricare de top

Când returnați un cartuș de toner la noi, acesta trece printr-un proces de refabricare în 150 etape pentru a vă asigura că fiecare cartuș refabricat este de aceeași calitate ca și cel nou. Tot ceea ce nu putem refabrica – din cauza deteriorării sau uzurii – este 100% reciclat.

Acest proces extrem de inovator înseamnă că putem refabrica 86% din cartușele de toner pe care clienții Brother le trimit la noi. Acest lucru înseamnă că putem lua un cartuș de toner uzat. Îl dezasamblăm. Înlocuim piesele uzate. Îl curățăm. Îl reasamblăm. Și-l trimitem înapoi clienților noștri la fel de bun ca unul nou.

Și acest proces se poate întâmpla din nou și din nou, oferindu-vă produse de cea mai înaltă calitate, cu un impact cât mai mic posibil asupra planetei noastre.

Fotografie aeriană a clădirilor fabricii de reciclare

Pentru a susține o planetă mai sănătoasă

Avem propriile noastre fabrici dedicate operate de Brother în Marea Britanie și Slovacia, construite astfel încât să putem prelua controlul complet al refabricării și reciclării cartușelor de toner trimise înapoi la noi de către clienți din întreaga Europă.

Ambele fabrici sunt acreditate cu emisii de carbon neutre și funcționează pe energie verde produsă de panouri solare și sisteme de încălzire cu sursă de sol - o realizare pe care echipa noastră a muncit din greu pentru a o realiza. Și vrem să mergem și mai departe.

Acesta este motivul pentru care „echipa noastră verde” din întreaga Europă lucrează neobosit pentru a îmbunătăți continuu abordarea noastră privind refabricarea, asigurându-se că este cât mai eficientă din punct de vedere energetic și ecologică posibil.

Două persoane ținând cutii și un cartuş de toner în mijloc

Să facem asta împreună!

 

Reciclarea cu Brother este simplu de făcut și complet gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să ne trimiteți cartușele de toner goale înapoi prin una dintre metodele noastre de returnare, iar noi ne vom ocupa de restul. În prezent, refabricam aproximativ 3 milioane de cartușe pe an, dar dorim să facem mai mult.

Împreună, cu sprijinul dumneavoastră permanent, putem continua să producem produse durabile, protejând și minimizând în același timp impactul asupra planetei noastre. 

 

Reciclați consumabilele Brother

Serii de turbine eoliene pe un deal verde cu cer albastru și nori

cu 65% mai puține emisii până în 2030

Credem că sustenabilitatea înseamnă mai mult decât reciclare și funcționare responsabilă, este o oportunitate de a sprijini comunitățile din care facem parte și de a avea un impact pozitiv asupra lumii.

 

Mediu și sustenabilitate

Cuvintele Cool Earth scrise în alb cu doi papagali roșii și pădure tropicală în fundal

Cum au ajutat clienții Brother

Am donat pentru organizația Cool Earth, prin programul nostru de reciclare, încă din 2009, sprijinind unele dintre habitatele cele mai periclitate din întreaga lume. Iată câteva dintre proiectele recente pe care ne-ați ajutat să le susținem.

 

Descoperiți inițiativele noastre cu organizația Cool Earth