1. Acasă Brother
  2. Despre Brother
  3. Mediu și sustenabilitate
  4. Specialiști în reciclarea tonerelor

Povestea noastră de reciclare de până acum:

Reciclați tonerele gratuit

Broască țestoasă înotând în marea albastră înconjurată de pești și corali

Sustenabilitatea contează

Înțelegem că sustenabilitatea contează. De aceea, minimizarea impactului nostru asupra planetei a fost întotdeauna o parte fundamentală a ceea ce facem. 

De la dezvoltarea de produse durabile, eficiente și sustenabile, până la reutilizarea etică sau reciclarea a 100% din cartușele noastre de toner - cu zero deșeuri la groapa de gunoi. Împreună cu partenerii, furnizorii și clienții noștri, continuăm să ne străduim pentru un viitor mai sustenabil și neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Istoricul nostru de reciclare:

Procesul nostru de reciclare:

Buclă pe un fundal violet cu textul 20% reciclat, zero deșeuri, 80% reutilizat și 100% performanță cu un cartuş de toner Brother

Închiderea buclei

Brother operează o economie circulară pentru colectarea tonerelor de mai mulți ani. Procesul nostru de reciclare în buclă închisă înseamnă că noi colectăm cartușe de toner uzate și le reutilizăm sau reciclăm pentru a face altele noi, fără ca nimic să ajungă la groapa de gunoi.

Cartușele noastre trec printr-un proces circlular complet. Deoarece plasticul pe care îl folosim nu conține POP (poluanți organici persistenți), îl putem reutiliza din nou și din nou și din nou. 

Această abordare ne permite să remanufacturăm sau să reciclăm 100% din toate cartușele de toner returnate.

5 imagini cu o cutie, braț mecanic, roată, clipboard și mână într-o buclă numerotate de la unu la cinci

Procesul nostru de refabricare

Tonerele sunt returnate la noi complet gratuit pentru client. După returnare, toate cartușele sunt fie reutilizate, fie reciclate utilizând următorul proces:

1. Cartuș returnat: Primim toate tonerele returnate la una dintre unitățile noastre europene de reciclare.

2. Remanufacturare sau reciclare: Dacă cartușul poate fi reutilizat, urmăm pașii 3-5. Dacă nu, este reciclată pentru a produce alte produse.

3. Curățare și înlocuire: Cartușul este curățat și toate piesele uzate sunt înlocuite. Se adaugă toner nou.

4. Controlul calității: Cartușul este verificat pentru a ne asigura că respectă standardul nostru "la fel de bun ca unul nou".

5. Ambalare și pregătire: Cartușele sunt gata de vânzare în întreaga Europă.

Panouri solare pe acoperișurile fabricii cu două turbine eoliene în fundal și un cer însorit

Energie verde, planetă mai sănătoasă

Avem propriile noastre fabrici Brother dedicate reciclării în Marea Britanie și Slovacia, astfel încât să putem prelua controlul complet al procesului de remanufacturare și reciclare a cartușelor de toner. De fiecare dată când refolosim un cartuș de imprimare la una dintre fabricile noastre, acesta economisește 36% CO2 în comparație cu a face unul nou.

Ambele fabrici au primit statutul de neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și funcționează cu 100% energie electrică verde. Avem aproximativ 300 de angajați „verzi” în cele două locații, al căror obiectiv principal este îmbunătățirea continuă a abordării noastre privind reciclarea și asigurarea unei utilizări cât mai eficiente din punct de vedere energetic și ecologice.

Două persoane ținând cutii și un cartuş de toner în mijloc

Reciclăm împreună

 

Reciclarea cu Brother este simplă și complet gratuită. Fiecare cartuș de toner pe care îl returnați este reutilizat sau reciclat într-un produs nou, cu asigurarea suplimentară că nimic nu merge la groapa de gunoi. 

Împreună cu sprijinul vostru, putem continua să realizăm produse durabile, protejând și minimizând în același timp impactul asupra planetei noastre.

 

Reciclați consumabilele Brother

Serii de turbine eoliene pe un deal verde cu cer albastru și nori

cu 65% mai puține emisii până în 2030

Credem că sustenabilitatea înseamnă mai mult decât reciclare și funcționare responsabilă, este o oportunitate de a sprijini comunitățile din care facem parte și de a avea un impact pozitiv asupra lumii.

 

Mediu și sustenabilitate

Cuvintele Cool Earth scrise în alb cu doi papagali roșii și pădure tropicală în fundal

Cum au ajutat clienții Brother

Am donat pentru organizația Cool Earth, prin programul nostru de reciclare, încă din 2009, sprijinind unele dintre habitatele cele mai periclitate din întreaga lume. Iată câteva dintre proiectele recente pe care ne-ați ajutat să le susținem.

 

Descoperiți inițiativele noastre cu organizația Cool Earth