1. Acasă Brother
 2. Program de reciclare
 3. Reciclarea cartușelor de toner
Man and the child doing recycling

Reciclând ajutați la protejarea mediului înconjurător.

Vă asigurăm că nimic nu ajunge să polueze și orice consumabil care nu poate fi reutilizat va fi reciclat. Aceasta înseamnă că veți contribui la susținerea unei economii circulare.

Logo Brother

O scrisoare care confirmă posibilitatea de a trimite gratuit un colet cu toner uzat

Până la 4 bucăți

Retur poștal gratuit pentru cartușe de toner originale Brother, unități de cilindru, cutii de reziduuri de toner și unități de curea.

1. Imprimați eticheta poștală gratuită din linkul de mai jos.

2. Ambalați cu grijă tonerul gol în cutia în care a sosit tonerul dumneavoastră. Puteți returna până la două cutii deodată.

3. Lipiți eticheta pe cutie. 

4. Duceți-l la oficiul poștal local, împreună cu scrisoarea inclusă, și returnați-l gratuit.

Pentru a afla detaliile serviciului de retur internațional CCRI/IBRS, vă rugăm să accesați următorul link:

https://www.posta-romana.ro/cnpr-data/_editor/files/Informare%20CCRI.pdf

Descarcă eticheta

Întrebări frecvente

 • Știm compoziția exactă a cartușelor noastre, așa că le putem refabrica sau recicla la potențialul lor maxim de
 • Recondiționarea cartușelor de toner economisește 33% CO2 în comparație cu achiziționarea unuia nou
 • Facem donații către Cool Earth prin programul nostru de reciclare
 • Unitățile noastre europene de refabricare (unde sunt returnate toate cartușele utilizate) sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și sunt acreditate cu zero deșeuri la depozitele de gunoi

În programul nostru de reciclare acceptăm doar cartușele originale Brother, deoarece cunoaștem compoziția exactă a cartușelor noastre și le putem refabrica sau recicla la potențialul maxim.. Cu toate acestea, dacă primim cartușele altor producători, le vom recicla în mod responsabil și nu vom trimite nimic la groapa de gunoi.
Vă rugăm să împachetați articolele în siguranță și înainte de a le introduce în cutie, vă rugăm să utilizați punga de folie și să atașați capacul de plastic galben / portocaliu la cartușe pentru a le proteja de orice deteriorare în timpul transportului.
Da, avem 3 servicii diferite, în funcție de câte cartușe de toner aveți. Pur și simplu selectați-l pe cel mai convenabil pentru dvs.! Chiar și o mică contribuție ajută la protejarea mediului de deșeuri inutile. Indiferent dacă sunteți un utilizator mic, mediu sau mare, Brother are serviciul de reciclare potrivit pentru dvs.: Returnați un singur cartuș, mai multe cartușe prin poștă sau utilizați serviciul nostru de colectare a cartușelor.
Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la recycle@brother.eu cu detaliile comenzii dvs. și vom fi bucuroși să vă ajutăm!
Serviciul dvs. Poștal național și Spring Global mail / PostNL au un acord de acceptare și expediere a cartușelor de toner utilizând IBRS (International Business Response Service). Aceștia trebuie să accepte cartușul de toner gol, dacă aveți probleme cu acest lucru, contactați recycle@brother.eu

Pur și simplu utilizați unul dintre serviciile noastre de reciclare pentru a returna cartușele de toner la Brother. Avem 3 opțiuni în funcție de câte cartușe aveți: 

 1. Dacă aveți 1-2 cartușe, pur și simplu utilizați eticheta de poștă gratuită din cutia dvs. sau descărcați-o online. Lipiți eticheta pe cutia existentă și lăsați coletul la oficiul poștal.
 2. Comandați o cutie gratuită folosind opțiunea noastră "4-12" și lăsați-o la oficiul poștal atunci când este plină
 3. Comandați o cutie mare folosind opțiunea noastră "mai mult de 12" și, odată plină, utilizați aceeași pagină pentru a solicita o colectare gratuită de curierat pentru cutiile dvs.

Cartușele de toner care sunt returnate la Brother vor fi refabricate, iar orice nu putem reutiliza direct va fi reciclat, contribuind la o economie circulară durabilă.

 • Procesele noastre în buclă închisă înseamnă că 100% din cartușele Brother pe care ni le trimiteți sunt refabricate sau reciclate.
 • Când returnați un cartuș de toner la noi, acesta trece printr-un proces de refabricare în 150 etape pentru a vă asigura că fiecare cartuș refabricat este de aceeași calitate ca și cel nou.
 • Acest proces extrem de inovator înseamnă că putem refabrica 86% din cartușele de toner.
 • Luăm un cartuș uzat, îl dezasamblăm, înlocuim orice piese uzate, îl curățăm și reasamblăm - apoi îl trimitem înapoi ca și nou.
 • Tot ceea ce nu putem refabrica – din cauza deteriorării sau uzurii – este 100% reciclat.
Nu, o notă de transfer al deșeurilor este aplicabilă numai pentru transporturile individuale de peste 20kg.
Clienții din întreaga Europă reciclează cartușele goale cu Brother. Avem două unități de remanufacturare în Europa: Una în Țara Galilor de Nord și una în Slovacia. Folosim un sistem centralizat, cu sediul în Olanda, și o rețea poștală pan-europeană. Acest lucru înseamnă că toate cartușele de toner ajung în livrări consolidate, mai degrabă decât în colete individuale, ceea ce reduce semnificativ emisiile de transport.