A black Brother MFC printer with a double-sided colour printed output and a hand seen picking the paper up

Cum se imprimă față-verso | Brother

Imprimarea față-verso – cunoscută și sub numele de imprimare duplex – înseamnă pur și simplu imprimarea documentelor pe ambele fețe ale unei singure coli de hârtie.

Există o serie întreagă de cerințe de imprimare acasă sau de afaceri, care necesită pagini cu două fețe, indiferent dacă creați rapoarte la birou sau creați cărți cadou handmade acasă.

Cel puțin, puteți obține imprimarea față-verso cu orice imprimantă manual, pur și simplu prin răsturnarea laterală a paginilor între imprimări. Dar pentru a face lucrurile mult mai ușoare, majoritatea imprimantelor moderne și software-ul de calculator vor permite imprimarea automată față-verso, astfel încât să puteți primi aceste documente cu un efort la fel de mic ca și un clic pe un buton.

Dar cum puteți imprima cu ușurință două pagini într-o singură coală? Răspunsul simplu este alegerea unei imprimantecu funcționalitatea potrivită. 

Atunci când căutați o imprimantă nouă, luați în considerare căutarea unei opțiuni care include imprimarea duplex ca standard.

Cum se imprimă față-verso pe o imprimantă Brother?

Procesul de imprimare pe ambele fețe ale hârtiei este ușor diferit, în funcție de software-ul și imprimanta pe care le utilizați. Imprimanta dvs. vă poate permite să faceți acest lucru automat prin intermediul calculatorului sau al dispozitivului, dar dacă nu, va trebui să imprimați manual pe ambele fețe prin realimentarea hârtiei prin aparat.

Imprimați față-verso automat

Imprimare duplex pe Mac:

 • Dacă aveți un document deschis pe care doriți să îl imprimați, mergeți la „fișier” și apoi la „imprimare” sau apăsați „comandă + P” de pe tastatură.
 • În meniul de imprimare, faceți clic pe caseta de sub „presetări” și selectați „aspect” din meniul derulant.
 • În acest meniu veți vedea o casetă de bifare lângă opțiunea etichetată „imprimare față-verso”, asigurați-vă că această casetă de bifare este bifată dacă doriți să imprimați duplex.
 • După ce ați selectat această opțiune, calculatorul dvs. Va reține acest lucru și îl va duce la următoarea operație de imprimare, deci asigurați-vă că îl deselectați dacă preferați să imprimați pe o singură față.

Imprimare duplex pe Windows:

 • Puteți seta imprimanta să imprime duplex automat, îndreptându-vă spre panoul de control al ferestrelor din meniul „Start”.
 • Din panoul de control selectați „Vizualizare dispozitive și imprimante” din fila „hardware și sunet”.
 • În meniul următor găsiți imprimanta dorită, faceți clic dreapta pe ea și selectați „Proprietăți imprimantă”.
 • În meniul Proprietăți, accesați fila „Setări dispozitiv” și bifați caseta de selectare „unitate duplex automată”, apoi faceți clic pe „aplicare”.

Imprimare duplex cu software:

Deși puteți seta imprimanta să imprime duplex automat prin setările calculatorului, puteți face acest lucru și manual cu diferite pachete software. În programele Microsoft Office, de exemplu, vi se va prezenta un meniu de imprimare care conține o casetă de selectare pentru imprimarea pe 2 fețe dacă imprimanta este compatibilă. Atunci când imprimați dintr-un anumit software, asigurați-vă că căutați această opțiune de imprimare înainte de a trimite documentul pentru imprimare, pentru a vă salva de la necesitatea de a analiza setările proprii ale imprimantei.

Imprimați manual față-verso

Dacă utilizați o imprimantă sau un calculator care nu permite imprimarea duplex automată, aveți opțiunea de a face acest lucru manual. Acest lucru nu este prea dificil, dar pur și simplu vă cere să realimentați hârtia prin mașină.

 • Mergeți la imprimantă și deschideți tava de hârtie Faceți un semn clar de creion într-un colț al hârtiei care este deasupra, pe partea care este orientată în sus spre tine.
 • Atât pentru Windows, cât și pentru Mac, mergeți la „fișier” și „imprimare” pentru a deschide meniul de opțiuni de imprimare.
 • După ce ați verificat dacă imprimanta este conectată, mergeți la caseta „imprimare pagini” și introduceți numărul tuturor paginilor cu numere impare din document, separându-le cu virgule (de exemplu, pentru un document de zece pagini, acesta ar fi numerotat 1, 3, 5, 7 și 9).
 • Selectați imprimare și colectați paginile odată ce acestea sunt complete, având grijă să le păstrați în ordine.
 • Uitați-vă la prima pagină care barează semnul creion pe care l-ați făcut la început. Acest lucru vă va permite să știți pe ce parte trebuie să realimentați hârtia. Indiferent pe ce parte a avut loc imprimarea, va trebui să reintroduceți hârtia cu partea marcată orientată în jos, începând cu pagina 1 în partea de sus și mergând în jos, în ordine de acolo.
 • Întoarceți-vă la calculator și mergeți la imprimare din nou, de data aceasta listând toate numerele pare în caseta de selecție „imprimare pagini” (de exemplu, 2, 4, 6, 8, 10).
 • Selectați imprimare și colectați paginile după finalizare.

Avantajele imprimării față-verso

Imprimarea față-verso poate fi cu adevărat utilă, indiferent dacă este vorba de accelerarea procesului de imprimare sau de reducerea utilizării generale a hârtiei și a risipei.

 • Poate reduce costurile. Imprimarea duplex ar putea vedea în mod eficient că dvs. sau compania dvs. ați redus utilizarea hârtiei cu până la jumătate în comparație cu imprimarea pe o singură față. Deoarece imprimarea duplex accelerează procesul de imprimare prin imprimarea a două fețe ale unei pagini într-una singură, veți vedea, de asemenea, o reducere a costurilor de funcționare a energiei imprimantei, care ar putea fi satisfăcătoare dacă dispozitivul rulează într-un birou aglomerat și este utilizat frecvent.
 • Poate economisi timp. Prin imprimarea automată a documentelor față-verso, ar trebui să petreceți mai puțin timp așteptând imprimarea documentelor, deoarece imprimanta dvs. are mai puțină hârtie de procesat și poate chiar să finalizeze ambele fețe în același timp.
 • Este mai bine pentru mediu. Prin reducerea risipei de hârtie și a consumului de energie al imprimantei, veți reduce, de asemenea, impactul asupra mediului. Puteți să le cuplați cu schema Brother de reciclare a cartușelor cu jet de cerneală și a cartușelor de toner pentru a reduce și mai mult impactul asupra mediului și, bineînțeles, puteți recicla orice hârtie pe care nu mai aveți nevoie să o păstrați.

Imprimarea documentelor față-verso este un proces simplu, iar capacitatea de a face acest lucru automat este o caracteristică implicită pentru majoritatea imprimantelor de documente Brother.

Brother areo gamă de imprimante accesibile, cu imprimare duplex automată ca standard. Imprimantele noastre duplex sunt echipate cu o varietate de funcții care le fac eficiente și ușor de utilizat, cu o selecție de soluții de imprimare 3 în 1 și 4 în 1, care sunt adaptate la toate tipurile de cerințe de birou sau de afaceri.

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Imprimante

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus