O aplicație de imprimare mobilă Brother pe un telefon, văzută pe fundalul unei imprimante Brother negre pe un birou.

Cum pot imprima de pe telefon sau tabletă | Brother

Imprimarea de pe telefonul mobil poate face sarcinile de imprimare mult mai simple. Puteți imprima de pe un iPhone, iPad, smartphone Android sau tabletă utilizând o aplicație certificată de la producătorul imprimantei. Cu toate acestea, există și alte opțiuni disponibile, cum ar fi "plugins".

Există o aplicație pentru a imprima de pe telefonul meu mobil? 

Aplicațiile mobile pentru iOS și Androidsunt de obicei disponibile gratuit și pot fi descărcate din App Store sau Google Play. Asigurați-vă că descărcați aplicația care acceptă modelul de imprimantă specific. După instalarea aplicației pe smartphone sau tabletă, imprimantele din aceeași rețea sunt de obicei recunoscute imediat. Apoi, puteți imprima fișiere de pe dispozitivele mobile fără întârziere.

Găsiți fișierul sau fotografia pe care doriți să o imprimați de pe smartphone sau tabletă și apoi partajați-o cu aplicația de imprimare de pe smartphone sau dispozitiv. De obicei, există diferite opțiuni disponibile în aplicație, cum ar fi numărul de imprimări pe care doriți să le faceți, color sau alb-negru, pe o singură față sau față-verso și opțiuni pentru imprimarea pe hârtie foto, la fel ca pe un calculator sau laptop. 

Brother are aplicații mobile gratuite pentru imprimarea unei varietăți de fișiere, inclusiv fișiere PDF, fotografii, fișiere Microsoft Word și Excel și e-mailuri de pe smartphone-uri sau tablete, direct pe o imprimantă cu jet de cerneală sau laser Brother.

Ce puteți imprima cu aplicațiile mobile?

 • Documente PDF, Word, Excel, PowerPoint și text - din lista de fișiere sau descărcări de documente sau din alte aplicații, cum ar fi Google Drive sau iCloud. 
 • Fotografii - direct din aplicație, din albumul foto sau din aplicațiile de social media și WhatsApp.
 • Site-uri web – imprimați pagini web direct din diferite browsere de internet
 • Din clipboard - imprimați date, fotografii, text și părți selectate ale paginilor web copiate în clipboard din alte aplicații.

Ceea ce puteți și nu puteți imprima va depinde de aplicația de imprimare de la producătorul imprimantei, deoarece nu toate aplicațiile vor avea lista completă a capacităților de imprimare ca mai sus.

Pot scana documente pe telefonul mobil sau pe tabletă? 

Dacă aveți o imprimantă multifuncțională, cum ar fi o imprimantă multifuncțională cu capacități de scanare, puteți scana și documente pe hârtie pe smartphone sau tabletă. 

Deschideți aplicația producătorului și alegeți scanare. După ce documentul a fost scanat de imprimanta multifuncțională, acesta va fi afișat pe smartphone. Apoi, puteți roti, decupa și edita scanarea. 

Apoi aveți mai multe opțiuni: Salvați fișierul scanat pe telefon sau tabletă, trimiteți-l prin e-mail ca JPEG sau PDF sau salvați-l în cloud, cum ar fi iCloud, Dropbox sau Google Drive. 
Scanarea documentelor nu este acceptată de toate aplicațiile, deci verificați dacă producătorul imprimantei oferă acest lucru în aplicație. 

Brother are o gamă largă de imprimante și imprimante all-in-one, atât pentru uz casnic, cât și pentru birou, potrivite pentru imprimarea și scanarea către smartphone-uri și tablete. În plus, vizitatorii, angajații sau familia care sunt conectați la rețeaua Wi-fi pot utiliza, de asemenea, opțiuni de imprimare. 

Pluginuri și soluții pentru imprimarea de pe telefonul mobil

În plus față de aplicațiile de la furnizorii de imprimante, există și alte opțiuni pentru imprimarea fișierelor de pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri sau tablete. Acestea sunt pluginuri generale care sunt preinstalate pe dispozitivele mobile de către producătorii de dispozitive sau pot fi descărcate separat. Avantajul este că aceste plugin-uri - spre deosebire de aplicațiile de la producătorii de imprimante - funcționează pentru mai multe mărci de imprimante. Dezavantajul este că astfel de plugin-uri oferă adesea doar opțiuni standard de imprimare și nu opțiuni suplimentare, cum ar fi o alegere de imprimare color sau alb-negru și imprimare față-verso. În plus, funcțiile de scanare nu sunt acceptate.

Acestea sunt cele mai populare plugin-uri și soluții pentru imprimarea de pe un smartphone sau tabletă:

Apple AirPrint
cu Apple AirPrint puteți imprima cu ușurință de pe un iPhone Apple și o imprimantă care acceptă AirPrint. Aplicația face foarte ușor de tipărit e-mailuri, fotografii, pagini web și documente, deoarece nu există software de instalat. AirPrint este încorporat în majoritatea dispozitivelor mobile iOS, cum ar fi iPhone și iPad.

Serviciul de imprimare Mopria
Tipărește direct de pe un dispozitiv Android pe o imprimantă care acceptă Mopria. Conectați-vă rapid la imprimantă prin conexiunea Wi-fi pentru a imprima e-mailuri și alte documente. Descărcați și instalați pluginul Mopria Print Service din Magazinul Play și sunteți pregătit să imprimați de pe smartphone sau tabletă.

 

Cortado Cortado
vă permite să imprimați pe o imprimantă Brother compatibilă conectată la smartphone sau tabletă prin Wi-fi sau Bluetooth. Cortado Cloud Printing este disponibil pentru dispozitivele Apple, Android și BlackBerry. Puteți imprima diferite formate de fișiere, cum ar fi e-mailurile HTML, Excel, PDF și fișiere PowerPoint, fără a fi nevoie să instalați aplicația corespunzătoare.

 

Near Field Communication (NFC)
este o tehnologie nouă care permite efectuarea de tranzacții, schimb de date și o conexiune wireless între două dispozitive aflate în imediata apropiere. Cu ajutorul funcției NFC puteți stabili cu ușurință o conexiune wireless ținând un dispozitiv mobil cu suport NFC pe o imprimantă cu capacități NFC. Apoi puteți imprima direct de pe și scana pe dispozitivul mobil.

 

Imprimantele Wi-fi direct
care acceptă Wi-fi direct se pot conecta direct la un smartphone sau tabletă fără a trece printr-un router sau un hotspot. Puteți imprima direct de pe sau scana pe dispozitive mobile. Wi-fi direct face imprimarea de e-mailuri, fotografii, pagini web și documente extrem de ușoară. Nu există niciun software de descărcat, niciun driver de instalat și niciun cablu de conectat. 

 

Aplicații Brother pentru imprimante
Brother are mai multe aplicații pentru imprimarea fișierelor de pe smartphone-uri și tablete Android și iOS. Aceste aplicații oferă, de asemenea, capacități avansate pe care le lipsesc pluginurile și serviciile standard de imprimare, cum ar fi imprimarea color sau alb-negru, imprimarea pe hârtie foto și imprimarea simplex sau față-verso. În plus, aplicațiile permit scanarea fișierelor direct de la o imprimantă Brother la dispozitive mobile, cum ar fi iPhone, iPad sau smartphone-uri sau tablete Android.

 

Aplicația Brother iPrint & Scan
Brother iPrint & Scan este o aplicație gratuită care vă permite să imprimați fișiere de pe și să scanați pe un iPhone, iPad sau orice smartphone și tabletă echipată cu un sistem de operare Android. Tot ce aveți nevoie este o rețea Wi-fi și o imprimantă Brother sau o imprimantă multifuncțională care acceptă acest lucru. Aplicația este ușor de instalat și ușor de utilizat. De îndată ce instalați aplicația, aceasta va căuta în rețea imprimante acceptate, astfel încât să puteți imprima fișierele dorite în orice moment.

 • Mod simplu și rapid de a imprima fotografii, pagini web și documente (PDF, Word, Excel, PowerPoint, documente text)
 • Imprimați documente și fotografii direct din serviciul Cloud, cum ar fi: Dropbox, OneDrive, Evernote.
 • Salvați documentele scanate pe dispozitivul mobil Android sau trimiteți-le prin e-mail (PDF, JPEG).
 • Utilizați fără a avea nevoie de un calculator, laptop sau driver.

 

Aplicația Brother Mobile Connect
Brother Mobile Connect este o aplicație gratuită care, pe lângă imprimarea și scanarea fișierelor către și de pe dispozitive mobile, vă permite, de asemenea, să urmăriți nivelul de cerneală și toner al imprimantei și să comandați cu ușurință cartușele potrivite. Aplicația funcționează prin Wi-fi și este disponibilă pentru smartphone-uri sau tablete iPhone, iPad și Android.

 • Imprimarea documentelor, fotografiilor și paginilor web (PDF, Word, Excel, PowerPoint, documente text)
 • Scanați fotografii și documente direct pe smartphone sau tabletă (PDF/JPEG) pentru imprimare, partajare sau salvare.
 • Modificați setările imprimantei și monitorizați nivelurile de cerneală sau toner.
 • Personalizați ecranul principal pentru a accesa rapid funcțiile utilizate frecvent.

 

Brother Service Plugin pentru Android
este special conceput pentru dispozitive mobile Android (versiunea 5 sau mai recentă) și poate fi descărcat de pe Google Play. Cu ajutorul plugin-ului puteți imprima de pe un smartphone sau tabletă Android pe o imprimantă Brother adecvată prin rețeaua Wi-fi disponibilă, prin simpla apăsare a unui buton.

Imprimați etichete de pe telefoanele mobile

De asemenea, este posibilă imprimarea etichetelor de pe dispozitive mobile. O varietate de aplicații sunt disponibile pentru imprimarea etichetelor de pe smartphone-uri, tablete sau dispozitive mobile specifice utilizate în medii de vânzare cu amănuntul, depozite și asistență medicală. Utilizarea acestor aplicații face foarte ușoară imprimarea etichetelor direct de pe un smartphone, tabletă, laptop sau alt dispozitiv mobil prin intermediul unei imprimante wireless de etichete Brother. 
Brother susține, de asemenea, servicii profesionale de design de etichete și imprimare, cum ar fi Bartender și NiceLabel.

Imprimați de pe și scanați pe servicii web și cloud

Cu imprimantele și scanerele Brothercare au funcții de conectare web, este posibil să vă conectați direct de pe dispozitiv la diverse servicii web și cloud, cum ar fi Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote și Box. Această conexiune vă permite să imprimați și să scanați direct la aceste servicii populare fără a trece printr-un calculator.

 

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Imprimante

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus