O mână care plasează un cartuş de cerneală magenta într-o imprimantă Brother lângă cartuşele cyan, galben şi negru

Cum se schimbă cerneala imprimantei

Dacă imprimanta rămâne fără cerneală sau toner, va trebui să înlocuiți cartușul. Iată cum!

Fiecare imprimantă are nevoie de cerneală. La cel mai simplu nivel, cartușele furnizează imprimantei cerneala de care are nevoie pentru a-și face treaba. Imprimantele cu jet de cerneală pulverizează cerneală dintr-un cartuș în picături microscopice pe hârtie. De fiecare dată când imprimați, aceasta utilizează puțină cerneală din cartuș. În funcție de volumul și tipul de imprimare pe care le efectuați, cartușele de cerneală ale imprimantei vor trebui înlocuite în cele din urmă. Acest lucru ar putea fi destul de regulat într-un birou ocupat sau o afacere mică sau din când în când acasă.  

Cum schimb cerneala din imprimanta Brother?

Dacă nu ați schimbat niciodată cartușul din imprimanta dvs. de acasă sau de la birou, poate părea puțin descurajator. Cu toate acestea, este foarte ușor dacă urmați acești pași simpli. Ne-am bazat acest ghid pe schimbarea unui cartuș de cerneală pe una dintreimprimantele premiate ale Brother, dar aceleași reguli se aplică în general la producători. 

  1. Asigurați-vă că imprimanta este pornită. Dacă pe afișajul imprimantei scrie „fără cartuș, instalați cerneală”, atunci este timpul să schimbați cartușul de cerneală.
  2. Cartușele de cerneală sunt de obicei depozitate în partea dreaptă a imprimantei. Pentru a începe, deschideți panoul frontal al capacului, astfel încât să vedeți unde se află cartușele. Ar trebui să existe patru - cyan, magenta, galben și negru. Afișajul imprimantei vă va spune ce culoare s-a închis. Fiecare cartuș are o pârghie mică în partea de sus.
  3. Faceți clic pe manetă pentru a scoate cartușul vechi.
  4. Dacă instalați cartușe pentru prima dată, imprimanta dvs. poate avea, de asemenea, o parte de protecție verde sau portocalie în slotul cartușului, care trebuie scoasă și pusă într-o parte, dar nu aruncată.
  5. Cartușele noi au uneori un cadran din plastic, care trebuie rotit până când se aude un clic, și o acoperire de protecție, pe care ar trebui să o scoateți. Acest lucru se face adesea prin rotirea unei pârghii și tragerea ușoară a acesteia.
  6. După ce ați făcut acest lucru, instalați noul cartuș de cerneală în slotul corespunzător, codificat prin culori, în direcția indicată de săgeata de pe etichetă.
  7. Introduceți ușor cartușul până când se fixează în poziție cu un clic. Faceți acest lucru pentru toate cartușele care trebuie înlocuite.
  8. Închideți panoul frontal al capacului.
  9. Imprimanta dvs. va avea nevoie de câteva minute pentru a-și pregăti sistemul de tuburi de cerneală pentru imprimare. Păstrați imprimanta pornită în această perioadă.

Cum schimb tonerul din imprimanta Brother?

Cartușele de toner sunt ambalate în ambalaje etanșe, care sunt concepute pentru a le proteja. În timp ce depozitați tonerul în casă sau la birou, trebuie să lăsați întotdeauna cartușul în interiorul ambalajului până când este timpul să îl instalați. Tonerul se poate usca dacă este lăsat în afara ambalajului pentru o perioadă lungă de timp, fără a fi utilizat. Cartușele trebuie, de asemenea, să fie ținute orizontal în timpul depozitării și nu trebuie expuse la temperaturi extreme. Tonerul se poate deplasa în interiorul cartușului dacă este depozitat la unghiuri diferite, ceea ce poate duce la probleme de imprimare.

După ce sunteți gata să instalați cartușul de toner, scoateți-l ușor din ambalaj și scoateți clapeta din plastic de la capătul cartușului. Apoi, balansați cu atenție cartușul dintr-o parte în alta pentru a distribui uniform tonerul. Poate doriți să faceți acest lucru peste un recipient în cazul în care se pierde toner.

Deschideți capacul frontal al imprimantei.

Acum sunteți gata să montați cartușul în unitatea de cilindru. În timp ce unele imprimante laser au cilindrii încorporați, imprimantele laser Brother au unități de cilindru detașabile care pot fi înlocuite atunci când este necesar. Instalaţi cartuşul de toner ferm în unitatea de cilindru. Ar trebui să se blocheze în poziție cu un clic. Puteți curăța cablul corona din interiorul cilindrului glisând de câteva ori mica clapetă verde de pe unitate înainte și înapoi. Acum instalați unitatea de cilindru cu cartușul înăuntru înapoi în imprimantă.

Închideți capacul frontal al imprimantei.

Ce trebuie să fac dacă am cerneală sau toner pe mâini?

Dacă orice cerneală sau toner se scurge din cartuș și ajunge pe mâini în orice moment, spălați-le imediat și evitați contactul cu ochii. Este important să evitați manipularea greșită a cartușelor de cerneală pentru a preveni scurgerile. Scurgerile sunt mai probabile în cartușele inferioare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care recomandăm întotdeauna achiziționarea de consumabile originale Brother pentru cea mai înaltă calitate și cea mai bună performanță.

Cum să verificați cartușele contrafăcute

Testarea independentă a consumatorilor a arătat că achiziționarea de alternative inferioare este o economie falsă. Cartușele contrafăcute care pretind a fi mărci de renume sunt, de asemenea, ilegale și periculoase, nu au calitate și riscă să vă deterioreze permanent imprimanta. Liderii din industrie, cum ar fi Brother, lucrează împreună pentru a combate falsurile pentru a ajuta la protejarea consumatorilor. De obicei, puteți identifica cartușele contrafăcute din cauza calității lor slabe, a ambalajelor neoficiale, a duratei de viață scurte, a punctului de preț ieftin și a locurilor discutabile în care sunt vândute, dar unele falsuri sunt foarte bune, deci merită să verificați contrafacerile dacă sunteți vreodată în orice îndoială.

Dacă ați investit într-una dintre imprimantele laser premiate de la Brother, veți dori să vă asigurați că funcționează la cel mai înalt nivel prin achiziționarea de consumabile originale Brother. Cartușele noastre de toner s-au dovedit a fi de o calitate mai bună, mai durabile și mai sigure decât alternativele neoriginale. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a reduce amprenta de carbon și impactul asupra mediului prin intermediul sistemului nostru de reciclare. Iar dacă manipulați consumabilele noastre originale cu grija necesară, acestea vă vor recompensa cu imprimarea de înaltă calitate, rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor.

Ce trebuie să fac cu cartușele goale?

Țineți minte, cartușele vechi nu ar trebui să fie niciodată aruncate la coșul de gunoi și pot fi reciclate pentru a minimiza impactul asupra mediului. Brother operează un program rapid, ușor și gratuit de returnare și recondiționare pentru cartușele noastre originale de cerneală și toner. Refabricăm fiecare componentă a cartușului dvs. cu jet de cerneală utilizat la unitatea noastră dedicată. Prin trimiterea cartușelor uzate înapoi la noi, protejați mediul și contribuiți la o economie circulară durabilă.

 

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Imprimante

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus