1. Acasă Brother
  2. Suport
  3. Brother cum să ne ghidăm - Imprimante
  4. 5 moduri de a vă securiza imprimanta wireless
Ilustrație a unei imprimante wireless pentru rețeaua de acasă cu lacăt și înconjurată de lanțuri

‌5 moduri de a vă securiza imprimanta wireless

Indiferent dacă sunteți proprietar de afaceri sau angajat, probabil că săptămâna dvs. de lucru constă în timp petrecut la birou și timp petrecut acasă. Dar pentru ca munca hibridă să aibă succes, trebuie să existe tehnologia potrivită.

Să luăm, de exemplu, imprimantele wireless. Desigur, acestea au o serie de avantaje – în special pot fi gestionate, actualizate și depanate de la distanță.

Dar imprimanta wireless poate fi un potențial punct de vulnerabilitate în rețeaua dvs. de acasă dacă nu o securizați în mod corespunzător. Aici vom parcurge modul de securizare a unei imprimante wireless cu cinci pași simpli.

1. Securizați porturile imprimantei

Acestea sunt punctele de acces software utilizate pentru conectarea dispozitivelor externe la imprimantă. Imprimanta dvs. wireless va avea o selecție de porturi care sunt proiectate pentru o gamă largă de dispozitive, dar multe dintre ele nu le veți utiliza.

Fiecare dintre aceste porturi nesecurizate este o potențială vulnerabilitate care poate fi piratată. Trebuie să remediați aceste lacune în sistemele de securitate de lucru la domiciliu. Și puteți face acest lucru pur și simplu dezactivând toate porturile pe care nu le utilizați, prin setările imprimantei, păstrând doar portul pe care îl utilizați deschis. Pur și simplu verificați manualul de utilizare al dispozitivului dvs. pentru a afla cum să faceți acest lucru.

2. Actualizați firmware-ul imprimantei

Firmware-ul este software-ul care rulează imprimanta. Poate avea vulnerabilități neprevăzute care pot permite altora să obțină acces la imprimantă și la rețea.

‌Producătorul imprimantei dvs. va actualiza firmware-ul imprimantei în mod regulat pentru a elimina oricare dintre aceste puncte slabe – dar trebuie să urmați exemplul. Asigurați-vă că actualizați în mod regulat firmware-ul imprimantei pentru a beneficia de orice protecție nouă din partea producătorului. De obicei, puteți actualiza manual firmware-ul prin intermediul panoului de control al imprimantei, dar este mai simplu dacă activați actualizările automate.

3. Utilizați un firewall

Ca software de securitate a rețelei, firewall-urile sunt un pas eficient de securitate care vă poate proteja computerul și alte dispozitive de rețea pe care le utilizați. Un firewall va monitoriza datele de intrare și de ieșire și blochează formele de acces care nu îndeplinesc protocoale de securitate specifice.

Înainte de a utiliza o imprimantă wireless, asigurați-vă că are un firewall. Imprimanta sau computerul dvs. pot avea un firewall preinstalat disponibil. Dacă nu, va trebui să instalați un firewall terț. Dacă nu sunteți sigur despre toate acestea, consultați departamentul din compania dvs. responsabil pentru imprimanta dvs. wireless.

4. Schimbați parola implicită a imprimantei

Imprimanta dvs. poate necesita un nume de utilizator și o parolă pentru acces wireless. Veți descoperi că un nume de utilizator și o parolă implicite vor fi probabil în vigoare ca standard.. Amintiți-vă că acestea pot fi cunoscute părților externe. Aceasta înseamnă că, atunci când configurați și instalați prima dată imprimanta wireless, trebuie să vă asigurați că ați setat un nou nume de utilizator și o nouă parolă în setări.

În loc să utilizați un cuvânt sau o expresie existentă pentru parola dvs., creați o parolă lungă și puternică care conține cel puțin 12 caractere și un amestec de litere mici și mari, numere și caractere speciale.

5. Dezactivați imprimarea în rețea

În timp ce imprimanta este online, poate fi vulnerabilă la atacuri. Una dintre cele mai bune modalități de a vă securiza imprimanta wireless este să dezactivați imprimarea în rețea punând imprimanta offline, astfel încât să nu poată fi accesată de alte dispozitive.

O opțiune este să limitați momentele în care imprimanta dvs. este vulnerabilă, prin activarea imprimării în rețea numai atunci când trebuie să o utilizați. Dacă sunteți deosebit de preocupat de siguranță, puteți dezactiva definitiv imprimarea în rețea și puteți conecta computerul și imprimanta prin intermediul unui cablu. De obicei, va exista opțiunea de a dezactiva imprimarea în rețea în panoul de control al imprimantei. Dar acest lucru nu ar trebui să fie necesar, cu condiția să fi făcut toți ceilalți pași.

Asigurați-vă că întreaga rețea de lucru la domiciliu este sigură

Amintiți-vă, chiar și după ce un computer de acasă și o rețea au fost securizate, este ușor să treceți cu vederea alte dispozitive în rețea, cum ar fi imprimantele wireless. Pentru o funcționare hibridă eficientă și sigură, fiecare dispozitiv online trebuie să fie securizat.

Surse
https://cybernews.com/security/printer-security/

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Imprimante

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus