Un scaner Brother așezat deasupra unui birou în fața unui perete de cărămidă expusă, cu o hârtie imprimată în tava de ieșire

Ce face un scaner?

Cum funcționează un scaner? Și ce tipuri diferite de mașini sunt disponibile pentru a cumpăra astăzi?

Scanerele sunt un element de bază în viața profesională și de zi cu zi și fac din digitizarea unei mari varietăți de documente o sarcină simplă. Cum se utilizează un scaner? Și ce tipuri diferite de mașini sunt disponibile pentru a cumpăra astăzi?

De ce folosim scanere pentru a copia documente?

Trăim într-o lume digitală în care salvarea și partajarea informațiilor este vitală atât acasă, cât și la locul de muncă. Documentele importante pot fi copiate, salvate și stocate, făcând ca copiile fizice să poată fi căutate și editabile ca niciodată înainte, reducând în același timp utilizarea hârtiei prin digitizarea și arhivarea informațiilor. Tehnologia de scanare a ajutat la activarea unei revoluții în managementul documentelor, dar cum funcționează exact?

Cum funcționează scanerele

Scanerele funcționează prin luminarea unei imagini, a unui document sau a unui obiect. În termeni simpli, lumina reflectată este apoi direcționată către tehnologia fotosensibilă prin oglinzi și lentile, apoi transformată în date electronice care sunt utilizate pentru a forma o copie digitală a originalului.

Cele mai recente scanere folosesc cel mai frecvent tehnologia CCD (Charged Couple Device) ca element de detectare a luminii. Există câteva variații ale acestei tehnologii, cum ar fi senzorul de imagine de contact inferior (CIS), după cum vom explica. CCD are diode sensibile la lumină numite fotoite care transformă fotonii în electroni. În timp ce acesta este elementul cheie al unui scaner tipic cu suport plat, dispozitivul va include, de obicei, oglinzi și lentile.

Conceptul din spatele scanerelor poate fi urmărit până la aparatele de telefotografie și facsimil timpurii din secolul 19, dar primul scaner adevărat nu a apărut până la sfârșitul anilor 1950s. Acestea au fost scanere cu cilindru care au folosit tuburi fotomultiplier (PMT), mai degrabă decât CCD. Astăzi, CCD este utilizat în majoritatea scanerelor de zi cu zi, în timp ce scanerele cu cilindru PMT mai mari și mai scumpe, care au încă cea mai bună calitate a imaginii, sunt rezervate pentru scopuri specializate datorită costului lor mai mare.

Scanerele nu sunt doar pentru documente. Tehnologia a continuat să evolueze și este acum capabilă de scanare 3D pentru a crea modele fizice de obiecte. Desigur, documentele sunt încă una dintre funcțiile lor principale, iar scanerele de astăzi, cum ar fi cele de la Brother, oferă cele mai recente caracteristici de ultimă oră, de la procesarea inteligentă a imaginilor la gestionarea avansată a hârtiei, conectivitate prin cablu și wireless, scanare pe 2 fețe, ecrane tactile, modele portabile pentru lucrul în mișcare și multe altele.

Ce tipuri de scanere sunt disponibile?

De la scanere compacte puternice pentru orice spațiu este la un nivel premium, până la scanere desktop pentru digitizarea și partajarea documentelor, există o mulțime de opțiuni din care puteți alege. Există chiar și scanere profesionale avansate pentru întreprinderile care gestionează volume mai mari și scanere portabile pentru lucrul în mișcare - astfel încât există într-adevăr un scaner pentru fiecare nevoie de acasă și de afaceri. Pe lângă scanerele independente, este posibilă și incorporarea acestei tehnologii în imprimantă. Imprimantele multifuncționale Brother, de exemplu, pot imprima, copia, trimite faxuri și scana - ideale pentru cei care au nevoie să maximizeze eficiența și productivitatea.

Nu a fost niciodată mai ușor să digitalizați, să salvați și să partajați documente și alte informații, datorită celor mai recente scanere. Brother dispune de o gamă largă de scanere proiectate profesional pentru a se potrivi tuturor nevoilor, de la biroul de acasă până la utilizarea în afaceri, inclusiv scanere compacte, profesionale, desktop și portabile. Transformați-vă documentele în fișiere digitale de înaltă calitate prin simpla apăsare a unui buton cu un scaner Brother.

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Scanere

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus