A desk with a Brother printer, laptop, and some stationery against an exposed brick wall and a large green plant on the right. Part of a bright window and a white chair is also visible.

Cum se găsește adresa IP a imprimantei | Brother

Aici explicăm ce este o adresă IP și pașii pe care va trebui să îi faceți pe un computer Windows sau mac pentru a o găsi.

Ce este o adresă IP pe o imprimantă?

Adresa „Internet Protocol” sau IP a imprimantei dvs. este un set unic de numere atribuite dispozitivului. Această serie de numere este o parte importantă a permiterii imprimantei să comunice printr-o rețea, astfel încât fără ele nu veți putea adăuga imprimanta la o rețea pentru a fi utilizată de mai multe mașini în mai multe locații.

Imprimantele Brother sunt proiectate având în vedere ușurința în utilizare, multe dintre acestea având funcționalitate wireless care vă permite să conectați mai multe dispozitive fără a vă seta imprimanta să ruleze pe rețeaua dvs. specifică. Tot ce trebuie să faceți este să conectați imprimanta la rețeaua Wi-fi în majoritatea cazurilor.

Există câteva modalități prin care puteți afla adresa IP a imprimantei. Acest lucru va depinde de faptul dacă imprimanta dvs. are sau nu un afișaj și de sistemul de operare al calculatorului la care alegeți să conectați imprimanta.

Cum să găsiți adresa IP a unei imprimante

Găsirea adresei IP a imprimantei se poate face destul de ușor dacă imprimanta are un port Ethernet și un panou de afișare. Folosind afișajul pentru a naviga în meniul imprimantei, ar trebui să puteți găsi adresa IP în pagina de setări și informații a imprimantei. Dacă afișajul nu arată acest lucru sau imprimanta nu are un afișaj, va trebui să vă conectați la un calculator.

Cum să găsiți adresa IP pe un calculator Windows:

  1. După conectarea imprimantei prin USB, navigați la panoul de control din meniul Start din Windows.
  2. Faceți clic pe opțiunea „Vizualizare dispozitive și imprimante” din categoria „hardware și sunet”.
  3. Găsiți imprimanta în secțiunea „imprimante și faxuri”, vă puteți asigura că selectați imprimanta corectă verificând numele modelului și numărul imprimantei.
  4. Faceți clic dreapta pe pictograma imprimantei și selectați „Proprietăți” din meniu.
  5. Găsiți fila „general” în meniul Proprietăți și apoi căutați câmpul „Locație”. Numerele care apar în partea dreaptă a acestui câmp alcătuiesc adresa IP a imprimantei.

Cum să găsiți adresa IP pe un Mac:

  1. Faceți clic pe „Preferințe sistem” din ecranul de pornire al Mac-ului.
  2. Faceți clic pe opțiunea „imprimare și fax” din fereastra nouă.
  3. Găsiți imprimanta în fila „imprimante”, asigurându-vă că selectați imprimanta corectă verificând numărul și numele modelului.
  4. Cu imprimanta corectă selectată, faceți clic pe „Opțiuni și consumabile”. Noul ecran va afișa adresa IP a imprimantei.

Indiferent de sistemul de operare pe care îl utilizați pentru a găsi adresa IP a imprimantei, rețineți cu precizie aceste numere. Apoi, puteți utiliza aceste numere pentru a configura imprimanta să ruleze într-o rețea privată sau pentru a ajuta la diagnosticarea problemelor de conectivitate în viitor. În timp ce majoritatea imprimantelor moderne fac din conectivitate o sarcină ușoară, este întotdeauna o idee bună să păstrați o înregistrare a adresei IP a imprimantei pentru consultare ulterioară.

Sau dacă sunteți în căutarea unei imprimante care să se poată conecta perfect la dvs. și la nevoile dvs., mergeți la instrumentul nostru de selectare a produselor și găsiți mașina perfectă pentru dvs.

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - Imprimante

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus