A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Cum se reciclează cartușele de imprimantă

Atunci când un cartuș de imprimantă rămâne fără cerneală sau toner, mulți oameni pur și simplu le aruncă fără să-și dea seama că pot fi reciclate pentru piesele lor utilizabile.

De ce nu pot arunca cartușele de cerneală?

În fiecare an, milioane de cartușe de cerneală și toner sunt aruncate, în loc să fie reciclate. De fapt, peste 350 de milioane de cartușe de imprimantă sunt aruncate la groapa de gunoi la nivel mondial în fiecare an, fiecare conținând materiale plastice care pot dura până la 1.000 de ani pentru a se descompune. Toate aceste cartușe aruncate contribuie la umplerea depozitelor de deșeuri, adăugând poluanți și toxine în mediul înconjurător.

Cum trebuie să înlătur cartușele de imprimantă?

Producătorii de imprimante vă permit acum să trimiteți cartușele vechi de cerneală și toner pentru a fi reciclate odată ce acestea sunt goale. Deci, în loc să le aruncați în coș și să contribuiți la criza depozitelor de deșeuri, ar trebui să puteți să vă înfiletați cartușele goale și să le trimiteți înapoi producătorului, care le va recicla apoi pentru dvs.

Aproape toate cartușele de cerneală și toner originale, până la 97%, pot fi reciclate, deci nu există niciun motiv să nu le reciclați. Acest lucru nu numai că limitează considerabil deșeurile, dar reduce, de asemenea, costurile, atât financiare, cât și de mediu, ale fabricării de noi cartușe de cerneală și toner. Deci, acest lucru înseamnă că, în cele din urmă, costul cartușelor de cerneală și toner poate fi menținut rezonabil pentru dvs. mai târziu.

Ce se întâmplă cu cartușele de cerneală atunci când sunt reciclate?

Când vine vorba de limitarea impactului asupra mediului prin reciclare, Brother este „de partea ta”. Luăm în serios angajamentul nostru față de mediu, așa că suntem aici pentru a vă ajuta să vă reciclați ușor cartușele de cerneală și toner.

Când trimiteți cartușe înapoi la noi, absolut nimic nu merge la groapa de gunoi și ne asigurăm că refabricăm și reciclăm cartușele uzate cu un impact cât mai mic posibil asupra planetei.

Puteți afla mai multe despre procesul nostru, lider de piață, aici.

Cum să trimiteți înapoi cartușele de cerneală și toner Brother goale

Când sunteți gata să reciclați cartușele de cerneală și toner originale Brother uzate, tot ce trebuie să faceți este să urmați patru pași simpli.

  1. Accesați site-ul nostru și găsiți formularul de reciclare a cernelii sau formularul de reciclare a tonerului. Completați detaliile de acasă sau de la birou după cum este solicitat și anunțați-ne câte cartușe doriți să returnați.
  2. Brother vă va trimite un plic sau o cutie pre-etichetată, în funcție de câte cartușe de cerneală sau toner uzate trebuie să ne trimiteți. Sau, dacă aveți la dispoziție doar câteva cartușe de toner pentru returnare, puteți imprima o etichetă poștală gratuită pe site-ul nostru și le puteți trimite înapoi în cutia în care au ajuns, atașând eticheta.
  3. Umpleți plicul sau cutia cu cartușele de cerneală sau toner originale Brother uzate, etanșându-le cu atenție pentru a vă asigura că rămân ambalate în cutie până când ajung la noi.
  4. Mergeți la oficiul poștal local și trimiteți cartușele de cerneală sau toner Brother uzate în drum spre noi, complet gratuit. Sau, dacă trimiteți înapoi mai mult de 12 cartușe de toner odată, anunțați-ne când ați umplut cutia de reciclare și vom veni și o vom colecta de la dvs.

Este atât de ușor să reciclați cartușele de cerneală și toner originale Brother după ce ați terminat de utilizat. Deci, dacă doriți să vă aduceți contribuția pentru mediu, anunțați-ne când ați terminat cu cartușele de cerneală și toner și vă vom trimite ceea ce aveți nevoie pentru a le recicla.

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - general

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus