A Brother label printer on a desk using thermal printing technology to print a medium sized white label with black text.

Cum funcționează o imprimantă termică?

Imprimantele termice folosesc caldura mai degraba decat cerneala pentru a produce etichete si semne pe hartie, banda, panglica sau alte materiale. Există două tipuri de imprimare termică – termic direct și transfer termic.

Imprimantele termice folosesc căldură în loc de cerneală pentru a produce etichete și semne pe hârtie, bandă, panglică sau alte materiale. Există două tipuri de imprimare termică – termic direct și transfer termic.

Imprimarea termică (sau imprimarea termică directă) este un proces care produce o imagine imprimată prin încălzirea selectivă a hârtiei termice atunci când hârtia trece prin capul de imprimare termică. Învelișul hârtiei sensibile la căldură devine negru în zonele în care este încălzit, producând astfel imaginea necesară.

Imprimarea prin transfer termic, pe de altă parte, utilizează o panglică încălzită pentru a produce imagini durabile, de lungă durată. Acest proces este cunoscut pentru crearea de imprimări extrem de durabile și rezistente la frotiu. Ca urmare, imprimantele termice au devenit o alegere populară pentru producerea de etichete de lungă durată și coduri de bare ușor de scanat, precum și până la chitanțe, bilete, brățări, vouchere, insigne de nume, și mult mai multe.

Etichetele și semnele sunt oriunde te uiți în viața noastră de zi cu zi și profesională. De la case la birouri, magazine, depozite și alte facilități, etichetele termice sunt un must-have într-o gamă largă de sectoare de afaceri, inclusiv transport și logistică, comerțul cu amănuntul, asistență medicală și trasabilitatea alimentelor. Mai mult, odată cu pandemia de coronavirus care a adus un set complet nou de provocări atunci când vine vorba de funcționarea sigură și eficientă a locului de muncă, nu a fost niciodată mai important să avem acces rapid la etichete care ajută la informarea tuturor. Dacă aveți nevoie de etichete de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere al costurilor, care sunt rezistente la uzură (transfer termic) sau ideale pentru aplicații cu o durată scurtă de valabilitate (termic direct), atunci imprimarea termică este o alegere excelentă.

Cum funcționează o imprimantă termică de etichete?

Imprimarea termică directă utilizează o hârtie specială acoperită cu termocromic, în timp ce imprimarea cu transfer termic utilizează o panglică sensibilă la căldură și este, în general, opțiunea ideală pentru durabilitate suplimentară.

Imprimantele cu transfer termic conțin un cap de imprimare format din pini mici, încălzite - câte unul pentru fiecare pixel - care este controlat de un microprocesor. Acest lucru determină ce pini sunt necesari pentru a forma o anumită imagine. Pinii folosesc căldură pentru a topi și transfera ceară sau cerneală pe bază de rășină din panglică pe o suprafață goală, indiferent dacă este hârtie, plastic sau alt material.

Există trei tipuri principale de cerneluri de transfer termic - ceară, ceară-rășină și rășină pură. Fiecare vine cu propriile caracteristici și merită să fii conștient de diferențe. Ceara este de lungă durată, dar etichetele tipărite în acest fel trebuie să rămână uscate și sunt sensibile la uleiuri, substanțe chimice și abrazivi. În continuare este ceara-rășină, care este mai durabilă decât ceara singură și este adesea folosită pentru imagini mai precise. În cele din urmă, există rășină pură, care este cea mai rezistentă dintre toate. Etichetele din rășină pură sunt rezistente la apă, la lumina soarelui și oferă o protecție mai mare împotriva substanțelor chimice și a uleiurilor. Spre deosebire de ceară și ceară-rășină, nu poate fi folosită pe hârtie, dar este proiectat pentru a fuziona pe vinil, poliester, polipropilenă și alte materiale, pentru a face etichete și semne extrem de durabile pentru sectoare precum industria auto, marină, aeronave, transport și inginerie.

Alegerea cernelii dvs. va depinde în mod natural de cerințele dvs. specifice de afaceri sau personale. Același lucru este valabil și pentru materialul pe care doriți să imprimați. Brother oferă o gamă largă de suporturi de imprimare, precum și etichete personalizate pentru a satisface toate nevoile dvs. de etichetare . De la gama P-touch incredibil de durabilă până la opțiuni full-color, desktop și portabile, există o imprimantă termică pentru etichete pentru fiecare cerință.

Care sunt avantajele unei imprimante termice de etichete?

Unul dintre avantajele importante ale imprimării termice este că nu vă limitați doar la imprimarea pe hârtie. În funcție de alegerea imprimantei, imprimantele termice de etichete pot utiliza o varietate de benzi și panglici, materiale precum plastic, nailon, poliester, vinil și chiar tuburi termocontractibile. Acest lucru face ca imprimantele termice să fie foarte flexibile și versatile într-o gamă largă de industrii și scopuri.

Durabilitatea rămâne un alt aspect al unor aplicații ale imprimantelor termice de etichete. Etichetele produse cu transfer termic sunt mult mai durabile decât cerneala tradițională pe hârtie. Cerneala se poate scurge, se poate murdări și se poate estompa din cauza timpului și a elementelor, dar imprimările termice oferă o rezistență mult mai mare, mai ales dacă utilizați rășină pură combinată cu material laminat, de exemplu.

Etichetele unice P-touch (TZe) de la Brother, cu stratul superior laminat special, durează mulți ani, în interior sau în exterior, și au fost proiectate pentru a fi rezistente la apă, lumină solară, substanțe chimice, abraziune și temperatură.

Cât timp durează imprimarea termică?

Imprimările termice directe, deoarece sunt create de căldură pe un material sensibil la căldură, se pot estompa cu ușurințăcu timpul atunci când sunt expuse la lumina soarelui sau la căldură. Deci, dacă sunteți în căutarea unor imprimări de lungă durată care să rămână lizibile timp de câțiva ani, atunci imprimarea termică directă nu va fi potrivită pentru afacerea dvs.

Imprimantele termice pot imprima ceva?

Imprimantele de etichete termice acceptă o gamă largă de medii: Inclusiv hârtie, plastic și materiale compozite. Ele sunt, de asemenea, cea mai bună alegere atunci când vine vorba de producerea de coduri de bare clare, ușor de scanat. Acest lucru este esențial pentru orice utilizare în afaceri. În cele din urmă, imprimantele termice de etichete, cum ar fi gama Brother QL și TD, game de vârf în domeniu, sunt optimizate pentru a funcționa cu cele mai recente tehnologii informatice și mobile, inclusiv smartphone-uri, tablete, Wi-fi și Bluetooth, pentru flexibilitate maximă. De asemenea, puteți utiliza aplicații de design de etichete pentru desktop, mobil și SDK-uri (kituri de dezvoltare software) pentru a integra imprimantele termice în propriile aplicații, ceea ce este recomandat pentru a putea adapta cele mai bune opțiuni pentru etichetele dvs.

Imprimantele de etichete termice premiate de la Brother oferă un volum ridicat de etichete, cu costuri reduse, cu durabilitate și eficiență excepționale. Cu o experiență de peste 30 de ani în dezvoltarea mașinilor profesionale de etichetare, Brother poate îndeplini toate cerințele dvs. de etichetare.

Dacă aveți în vedere o imprimantă termicăpentru organizația dvs. sau pentru uz personal, ar trebui să începeți prin a vizualiza gama noastră de imprimante profesionale de etichete seria QL-800 pentru viteză, conectivitate și versatilitate de neegalat, inclusiv capacitatea de a imprima etichete în două culori, în negru și roșu, sau consultați imprimantele noastre TD și TJ pentru cerințe de imprimare de volum mare. Pentru etichete clare, eficiente din punct de vedere al costurilor, imprimantele termice de etichete sunt numărul unu dintr-un motiv.

 

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - general

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus