1. Acasă Brother
 2. Suport
 3. Brother cum să ne ghidăm - general
 4. Cum să vă conectați la o Infrastructură Desktop Virtuală
Ilustrație a unui om care folosea un laptop în timp ce stătea la un birou într-un mediu de lucru de acasă, conectându-se de la distanță la un desktop VDI

‌‌Cum să vă conectați la o Infrastructură Desktop Virtuală (VDI)

Dacă lucrați de la distanță, datele dvs. prezintă un risc mai mare de a fi expuse la încălcări ale securității. De asemenea, este posibil să nu aveți acces la fișierele și programele de care aveți nevoie pentru a vă finaliza munca. Este una dintre cele mai mari provocări ale muncii hibride.

O Infrastructură Desktop Virtuală (VDI) este o soluție directă la aceste probleme. În acest ghid rapid, vă explicăm ce este un VDI și cum să vă conectați la un desktop VDI folosind fie un computer Windows, fie Mac.

Ce este o Infrastructură Desktop Virtuală (VDI)?

O Infrastructură Desktop Virtuală (VDI) este o copie a desktopului stocat pe un server al organizației pentru care lucrați.

În loc să aveți un laptop de lucru dedicat, cu un VDI puteți accesa desktop-ul virtual cu orice computer cu o conexiune la internet și chiar alte dispozitive, cum ar fi tabletele. Toate programele și fișierele dvs. vor fi păstrate central pe server, făcându-le sigure, dar și ușor de accesat din locații îndepărtate.

Cum să vă conectați la un desktop VDI

Conectarea la un desktop VDI este simplă și directă. Va trebui să utilizați o anumită aplicație VDI pe computerul sau dispozitivul pe care doriți să îl utilizați pentru a accesa desktopul la distanță. Un exemplu în acest sens este Windows Remote Desktop.

De asemenea, departamentul IT va trebui să vă creeze un cont VDI cu următoarele informații:

O adresă IP

Un nume de utilizator

O parolă

Cum să vă conectați la un Windows VDI

Puteți accesa un Windows VDI descărcând Windows Remote Desktop din magazinul de aplicații Windows. Pentru a vă conecta la desktop-ul virtual, urmați acești pași:

 • Deschideți Windows Remote Desktop.
 • Faceți click pe + Add butonul din meniul din partea dreaptă sus a ferestrei Remote Desktop.
 • Selectați PCs opțiunea.
 • Acum veți vedea o Add a PC fereastră . În PC name câmpul, introduceți adresa IP care v-a fost dată.
 • În User account câmpul , introduceți numele de utilizator care v-a fost dat.
 • Introduceți parola care v-a fost dată în Password câmpul.
 • De asemenea, puteți introduce date opționale, cum ar fi un nume pentru conexiune și puteți selecta dintr-o serie de setări, cum ar fi setările de afișare.
 • Faceți click pe Save pentru a vă crea contul VDI pe computerul pe care îl utilizați.
 • Acum veți vedea conexiunea desktop VDI ca o pictogramă în fereastra Remote Desktop. Faceți dublu click pe această pictogramă pentru a lansa conexiunea.

Cum să vă conectați la un Mac VDI

Dacă angajatorul dvs. utilizează computere și medii Windows, puteți accesa în continuare desktopul Windows VDI prin intermediul unui computer Mac, deoarece puteți utiliza o versiune de Windows Remote Desktop pe Mac.

Descărcați și instalați Windows Remote Desktop din App Store, așa cum ați face cu orice aplicație. Pentru a vă conecta la desktopul VDI, urmați acești pași:

 • Deschideți Windows Remote Desktop.
 • Faceți click pe new butonul din prima fereastră a aplicației.
 • Introduceți un Connection Name pentru conexiunea dvs.
 • Introduceți adresa IP pe care ați primit-o în PC name câmpul .
 • Introduceți numele de utilizator și parola care v-au fost date în Credentials câmpurile .
 • Selectați Close pentru a salva conexiunea desktop VDI.
 • Veți vedea acum o pictogramă cu numele pe care l-ați dat conexiunii dvs. Faceți dublu click pe această pictogramă pentru a lansa conexiunea.

La Brother România, vă putem ajuta pe dvs. și organizația dvs. să implementați cu succes lucrul hibrid. ‌Avem o gamă de soluții tehnologice de lucru hibride care sunt adaptate provocărilor de a combina lucrul de la birou și lucrul de la distanță. Aceasta include ThinPrint Client upgrade pentru a permite imprimarea rapidă și simplificată în rețea.

 

Surse
https://www.techtarget.com/searchvirtualdesktop/definition/virtual-desktop-infrastructure-VDI
https://www.windowscentral.com/how-use-remove-desktop-app-connect-pc-windows-10-0
https://apps4rent.com/support/kb/article/access-your-cloud-desktopvdi-from-a-mac-using-microsoft-rdp-client

 

Mai mult de la Brother cum să ne ghidăm - general

Ar putea să vă intereseze și

Inapoi sus